Organiske solceller satte et nyt rekord med en konverteringseffektivitet på 18,07%

Den nyeste OPV-teknologi (Organic Solar Cell), der er oprettet i fællesskab af Liu Fengs team fra Shanghai Jiaotong University og Beijing University of Aeronautics and Astronautics, er blevet opdateret til 18,2% og konverteringseffektiviteten til 18,07%, hvilket sætter en ny rekord.
https://www.amsosolar.com/

 

 

 

 

 

 

 

Organiske solceller er solceller, hvis kernedel består af organiske materialer. Brug hovedsageligt organisk materiale med lysfølsomme egenskaber som halvledermaterialer, og generer spænding for at danne strøm ved den solcelleanvendte effekt for at opnå effekten af ​​solenergiproduktion.

På nuværende tidspunkt er de solceller, vi ser, hovedsageligt siliciumbaserede solceller, som adskiller sig meget fra organiske solceller, men historien om de to er næsten den samme. Den første siliciumbaserede solcelle blev fremstillet i 1954. Den første organiske solcelle blev født i 1958. De to skæbner er dog modsat. Siliciumbaserede solceller er i øjeblikket de almindelige solceller, mens organiske solceller sjældent nævnes, primært på grund af den lave konverteringseffektivitet.
solar power panel
 

 

 

 

 

 

 

Takket være den hurtige udvikling af Kinas fotovoltaiske industri er der heldigvis udover virksomheder også mange videnskabelige forskningsinstitutioner, der udvikler solceller fra forskellige tekniske ruter, så organiske solceller har opnået en vis udvikling og har opnået denne rekordstore præstation . Imidlertid har organiske solceller stadig brug for større fremskridt sammenlignet med ydeevnen for siliciumbaserede solceller.


Indlægstid: Jan-21-2021