Ny teknologi inden for solceller, der er gennemsigtig i solceller

Transparente solceller er ikke et nyt koncept, men på grund af de materielle problemer i halvlederlaget har dette koncept været vanskeligt at omsætte til praksis. For nylig har forskere ved Incheon National University i Sydkorea imidlertid udviklet en effektiv og gennemsigtig solcelle ved at kombinere to potentielle halvledermaterialer (titandioxid og nikkeloxid).

https://www.amsosolar.com/

Gennemsigtige solpaneler udvider anvendelsesområdet for solenergi kraftigt. Transparente solceller kan bruges i alt fra mobiltelefonskærme til skyskrabere og biler. Forskergruppen undersøgte anvendelsespotentialet for metaloxid-gennemsigtige solcellepaneler (TPV). Ved at indsætte et ultra-tyndt lag silicium mellem to gennemsigtige metaloxid halvledere, kan solceller bruges i dårlige vejrforhold og kan bruge lys med længere bølgelængde. I testen brugte holdet en ny type solpanel til at køre en blæsermotor, og de eksperimentelle resultater viste, at elektricitet faktisk blev genereret hurtigt, hvilket er især nyttigt for folk at oplade enheder på farten. Den største ulempe ved den nuværende teknologi er relativt lav effektivitet, hovedsageligt på grund af den transparente natur af zink- og nikkeloxidlagene. Forskere planlægger at forbedre sig gennem nanokrystaller, sulfid halvledere og andre nye materialer.

https://www.amsosolar.com/

I de senere år, da lande rundt omkring i verden lægger større vægt på klimaspørgsmål og fremskynder dekarboniseringsprocessen, er solenergi og udendørs strømforsyningsindustrier blevet mere og mere populære. De kan give os mere grøn og miljøvenlig elektricitet, men også give os nogle nye tanker om udviklingen af ​​ny energi. Når den gennemsigtige solcelle er kommercialiseret, udvides dens anvendelsesområde meget, ikke kun på taget, men også som en erstatning for vinduer eller glasgardinvægge, både praktiske og smukke.

https://www.amsosolar.com/96-cells-large-size-mono-black-solar-panels-500w-product/


Indlægstid: Jan-19-2021